Magicienii din Waverly Place-Sezonul 1-Episodul 1 Reducerea nebuna de 10 minute


Magicienii din Waverly Place – Sezonul 1 – Episodul 1 Reducerea nebuna de 10 minute, in limba romana.

Acest serial se bucură de un premiu Emmy pentru cel mai bun serial de preadolescenți din 2009 și din nou în 2010 pentru filmul adaptat serialului.

Serialul a fost creat de Todd J. Greenwald, și îi are în rolurile principale pe Selena Gomez, David Henrie și Jake T. Austin ca trei frați cu abilități magice. Restul personajelor principale sunt Jennifer Stone, Maria Canals Barrera și David DeLuise.

Serialul a început să fie transmis în format High Definition odată cu primul episod al sezonului trei numit Fata frankenstein, care a avut premiera în Statele Unite în anul 2009, premiera pentru România fiind in data de 7 iunie 2011.

Adaptația cinematografică a serialului, Magicienii din Waverly Place: Filmul a premiat pe Disney Channel Statele Unite pe 28 August, 2009 și în România pe 31 Octombrie, 2009, la scurt timp după premierea serialului.

În iunie 2010, producătorii au anunțat apariția unui al patrulea sezon, care va premia pe Disney Channel Statele Unite pe 12 Noiembrie, 2010. De asemenea, un al doilea film este în pregătire.

Acțiune

Având locație în Wavely Place în Manhattan, New York, Magicienii din Waverly Place se focusează asupra familiei italiano-mexicană Russo, care include Alex (Selena Gomez), fratele ei mai mare Justin (David Henrie) și fratele lor mai tânăr (Jake T. Austin).

Cei trei frați Russo sunt magicieni în pregătire și trăiesc cu tatăl lor italiano-american, Jerry (David DeLuise), un fost magician, și mama lor mexicano-americană, Theresa (Maria Canals Barrera) care este muritoare. Prietena cea mai bună a lui Alex, Harper Finkle (Jennifer Stone), a aflat despre secretul familiei Russo în episodul celui de-al doilea sezon Harper știe.

Frații trebuie să își păstreze secretul în siguranță atâta timp cât trăiesc în lumea muritorilor. Când toți termină antrenamentul vrăjitoresc, toți trei frații vor a vea o competiție de magicieni pentru a decide cine va deveni magicianul familiei din generația lor, singurul care va putea să își păstreze puterile pentru totdeauna, în timp ce restul își vor pierde puterile și vor deveni muritori.

De aceea, Jerry încearcă mereu să îi facă pe copii să înțeleagă să nu se bazeze pe magie, pentru că ar putea-o pierde într-o zi. Lumea magică tinde să fie foarte excentrică și ciudată. Aceștia află de asemenea că păstratul unui secret poate fi destul de greu uneori.

Producție

Serialul a fost creat de Todd J. Greenwald, care început producția pentru Magicienii din Waverly Place după ce a lucrat ca producător la primul sezon din Hannah Montana. Serialul este produs de It’s a Laugh Productions și Disney Channel Origian Productions.

Cântecul de temă, “Everything Is Not What It Seems”, a fost scris de John Adair și Steve Hampton, și este de stil techno-pop, cântat de Selena Gomez.

Serialul a fost filmat la Hollywood Center Studios în Hollywood, California.

Secvență de titlu

Secvența începe cu Alex (Selena Gomez) trezindu-se dimineața cu alarma ei de la ceas sunând.

Ea folosește o vrajă ca să ducă ziua înapoi la 6.30. Apoi merge în baie la Justin (David Henrie) care se uită în oglindă când Alex îl împinge.

Acesta se enervează, folosing magie pentru o închide în oglindă. În bucătărie, Max (Jake T. Austin) are o portocală care se transformă într-o brioșă.

Între timp, Harper (Jennifer Stone) se întâlnește cu Alex la ușa din față. Înapoi în bucătărie, Max este pe cale să își pună brioșa în ghiozdan când mama lui, Theresa (Maria Canals Barrera) îi spune să o transforme înapoi în portocală.

Alex îi spune mamei sale că a întârziat la școală. La subsol, Jerry (David DeLuise) vorbește cu cu cineva când o carte de vrăji zboară, iar acesta merge să o găsească.

În restaurant, Alex își deschide geanta, iar cartea de vrăji intră înăuntra. Jerry o ceartă, în timp ce titlul apare pe exran. Apoi, cei patru prieteni pleacă la școală.

Actori și personaje

Personaje principale

  • Selena Gomez ca Alex Russo, cel de-al doilea copil și unica fată a familiei Russo.
  • David Henrie ca Justin Russo, cel mai mare copil al familiei Russo.
  • Jake T. Austin ca Max Russo, cel mai tânăr copil Russo.
  • Jennifer Stone ca Harper Finkle, cea mai bună prietenă a lui Alex care află despre secretul familiei în episodul sezonului 2 Harper știe.
  • Maria Canals Barrera ca Theresa Russo, mama muritoare a copiilor Russo.
  • David DeLuise ca Jerry Russo, tatăl copiilor Russo, fost vrăjitor.

Note:

  • Maxine apare ca un personaj nou în sezonul 4, care de asemenea nu este cunoscută de către audiența românească, în virtutea faptului că sezonul 4 nu a avut premiera în România.