Magarusul buclucas – Donkey Xote (2007)

Magarusul buclucas – Donkey Xote (2007) Dublat in Romana

Şi dacă aventura lui Don Quijote nu a fost aşa cum ne-a fost povestită mereu?

A sosit clipa în care Rucio, măgarul marelui aventurier, cel mai libertin şi viteaz din întreaga Castilla, să ne povestească adevărata istorie.
Sătul de viaţa contemplativă pe care toţi o duc în La Mancha, Rucio nu stă pe gânduri nicio clipă când i se iveşte ocazia de a trăi o aventură fără limite: Cavalerul Semilunei l-a provocat pe Don Quijote la un duel în Barcelona.
Cel mai dificil: să-l convingă pe Rocinante, un cal care nu face cinste neamului său şi care preferă să stea tolănit fără nicio grijă decât să tropăie prin stepa castellană.
Aproape la fel de dificil: să se eschiveze de la fiecare gamă variată din galeria de pericole pe durata călătoriei sale la Barcelona: nevăstuici spioane, false Dulcinee, duci isterici… şi, cel mai mare dintre pericole, misteriosul Siniestro.
Şi cum nu e simplu să fi erou în aceste vremuri… tot aşa nu este simplu nici pentru un măgar să fie cal, sau pentru un cocoş să fie o gardă personală. Sau pentru un nebun să fie un cavaler. Cu atât mai mult aici.
Vor reuşi Rucio şi Rocinante să ajungă la destinaţie? Şi, odată aflaţi acolo, îl vor învinge pe misteriosul Cavaler al Semilunei?