Arthur Christmas – Marea cursă de Crăciun

Marea cursă de Crăciun (denumire originală Arthur Christmas) este un film britanico-american, de animație pe calculator, comedie din 2011 produs de Aardman Animations și Sony Pictures Animation și distribuit de Columbia Pictures. A avut premiera pe 11 noiembrie 2011 în Marea Britanie și pe 23 noiembrie 2011 în Statele Unite. Filmul este regizat de Sarah Smith. În film interpretează (voci) James McAvoy, Hugh Laurie, Jim Broadbent, Bill Nighy, Imelda Staunton și Ashley Jensen. Acțiunea are loc la Polul Nord, scenariul prezentând povestea lui Arthur Christmas, fiul lui Moș Crăciun. Arthur trebuie să împlinească o misiune până în dimineața Crăciunului.

Scurta poveste Arthur Christmas – Marea cursă de Crăciun

“Dragă Moşule, eu cred că exişti cu adevărat, dar cum ajungi la toţi copiii din lume într-o singură noapte?” Dacă v-aţi întrebat vreodată cum se întâmplă totul, vă aşteaptă o mare surpriză. Dintr-o dată, cerul se întunecă şi o umbră uriaşă apare deasupra oraşului. Mii de luminiţe minuscule se aprind şi un milion de creaturi mici şi ciudate descind pe pământ. Invazia a început. Aşa îşi îndeplineşte misiunea Moş Crăciun, în fiecare an: străbătând Pământul în lung şi-n lat cu o navă spaţială gigantică, la bordul căreia se află un milion de elfi. Aceştia coboară şi, lucrând în echipe de câte trei, au exact 18,14 secunde la dispoziţie să intre în fiecare casă, să lase cadourile şi să treacă la următoarea. De data aceasta, Moş Crăciun nu vine pe horn. Operaţiunea Moş Crăciun vine în oraş.

Faceţi cunoştinţă cu familia care dă viaţă Crăciunului. Toate sunt pregătite pentru toţi, dar acum se pare că a fost uitat un copil. Va crede că e singurul copil din lume de care Moşului nu i-a păsat! Aşa că Arthur, fiul cel mai tânar al lui Moş Crăciun, are o misiune – să salveze sărbătoarea. Ajutat de bunicul său şi de un elf pe nume Bryony, el va porni într-o cursă contra-cronometru pentru ca ultimul cadou să ajungă la destinaţie înainte de ivirea zorilor.Totul e posibil, dacă fetiţa lăsată la urmă încă mai crede în magia momentului.

O comedie de animaţie de la producătorii filmelor “Evadare din coteţ” şi “Wallace şi Gromit”.

Arthur ChristmasMarea cursă de Crăciun, subtitrat in limba romana.